Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Jarlabergs IF A-Laget

Följ

A-Laget

Följ oss för uppdateringar
Följ
Jarlabergs IF
Fotboll
A-Laget
Tabell
Lag M V O F P
1 Jarlabergs IF 4 2 0 2 0
2 Mariebergs SK 1 1 0 0 0
3 Fisksätra BBK 1 1 0 0 0
4 Skarpnäck FF 1 0 0 1 0
5 Högalids IF 1 0 0 1 0

Match

Jarlabergs IF

5 - 2
Nacka IP 2
20 mars 2016
14:00

Högalids IF

Referat

Referat: Jarlabergs IF - Högalids IF

1 helg, 2 matcher, 3 bra halvlekar.

I helgen stod det alltså en dubbelmatch på schemat.
Lördag mot Fiskis(div7) och under söndagen mot Högalid(div6).

I match 1 tänkte vi mer att få speltid och känna att vi hittar mer rätt i våra defensiva zoner när motståndare spelar boll (för det visste vi att Fiskis kunde)
I match 2 var tanken att vi skulle vilja gå för det till 100% och som tur var hade vi i stort sett full ordinarie trupp (med några undantag) och söndagens match blev i både underhållningsvärde och kvalitétsvärde på en fotbollsplan från båda lag, suveränt mycket bättre än under lördagen.

Vi håller oss ganska korta i och med denna helg men vi kan dock konstatera att när vi går för det till 100%, inställning och viljan är den rätta. Så vinner vi de matcherna vi ska vinna.


Mot Högalid som förra året kom 2a i sin div.6serie och var mycket nära en div.5-plats. så kändes det som vi alla hade vaknat på rätt sida.
Vi kom förvisso till matchen med endast 2 avbytare (3 efter halvlek) pga två skador under lördagen samt några återbud.
Truppen såg ut som följande:

- Kina – Cali – Bose – Adde - Hernandez – Bappe – Edde –Krille – Gugge – Jonny – Simon – Leo – Falchi

Matchen började lite kaosartat då Högalid gick ut som tåget och körde full hög press första 5-10 och vi får faktiskt erkänna att vi var inte ens på deras planhalva under denna anstormning.
Dock när stormen hade lagt sig så snappade Gugge upp en boll på pass från Bappe, vek in till höger och dunkade in bollen i första ”krysset”. Någon meter ner sådära, men vackert var det.
1-0.
Högalid fortsatte pressa högt upp men pga fint och lugnt passningsspel på egen planhalva och i eget straffområde så fick dem inte riktigt tag i oss.
O efter ännu en snabb omställning där Hernandez spelar den fint till Jonny så placeras 2-0 in ack så vackert i första hörnet. Jonnys första (o inte det sista) nätrassel i JB-tröjan. Suveränt.

Luften gick ur Högalid lite och tack vare fint tålamod på egen planhalva av oss gultröjade så orkade inte ”Liden” sätta pressen lika högt längre, det kändes bra.
Vi hade fin variation i spelet med fint kortpassningsspel centralt varierat med en o annan djupledsboll, som vi talade om innan matchen. Det viktiga med dessa djupledsbollar är att vi vill ha adress på dem och det hade vi. Fint.

3-0 skulle inte dröja länge och det var en delikatess; Kina hitta upp centralt till Edde som på ett satt ut bollen till Sebbe H, en touch senare var bollen hos Krille som väggspelade tillbaka bollen till maestro ute på flanken. Seb Hernandez tog några fina trippande steg in i banan och avlossade stora kanonen. Med en fantastiskt märklig båge och ett otroligt tråkigt målfirande så kunde vi räkna in 3an i målprotokollet.
Fint anfall där vi har bollen under kontroll på små ytor.

OBS! Här hände något.
Efter målet vet vi inte vad som händer, en period mellan minut 32-45 så är vi faktiskt under isen. Om det var för att vi var trötta eller att vi hade tagit en och annan för mycket efter lördagsförlusten mot Fiskis kan diskuteras.
Enkla bolltapp och slarviga passningar på egen planhalva gjorde det enkelt för Högalid att vinna boll och komma i livsfarliga 3vs2-lägen mot Cali och Bose. 8/10 så grejar våra mittbacksälgar detta, men 2 mål får vi se oss släppa in under sista 10 i första halvlek.

Vi vet själva att detta är risken när vi vill lira det spel vi vill. Det gäller att aldrig slappna av för mycket och att alltid ta sitt ansvar defensivt. Brist på kommunikation är något vi har haft problem med förut, och kanske var det en faktor på iaf ett av de insläppta målen idag också?

I halvtidsvilan pratade vi lite om våra positioner utgångsmässigt samt vad som hänt sista 10.
Vi var överens, så att höja oss en aning och ta över matchen och föra den mer än vad vi gjorde under första halvlek var något vi ville. VI behöver inte alltid slå den avgörande passningen eller skjuta när vi kommer upp på sista tredjedelen, vi kan trilla lite boll mellan varandra också.

4-2 fick dock vänta lite, det var en fin prestation av Adde som efter en ”Maruti-räd” blir trippad bakifrån o får en straff med sig.
Gugge, som blev nekad straffen i lördags, var säkertheten själv och dunkade in den stenhårt i högra burgaveln. Chanslös keeper, matchen kändes lite avgjord; uppförsback för ”Högan”.

5-2 kom ganska direkt därpå och även det efter en liten soloräd av Adde som tog sig förbi på sin kant, en patenterad skottfint och ett inspel senare så hade den oerhört målfarliga Mattias ”Willys” Falchi styrt in trasan i nät. MED VÄNSTERN!
Han tog sin revansch efter några ovanliga missar under lördagen och det gjorde han med bravur.

Efter 5-2 målet så tryckte Högalid upp och försökte göra en sista anstormning, trots ett par goda försök där Oscar fick sträcka ut både en och två gånger så kan vi väl ändå säga att det inte var riktigt nära ändå.
Detta gjorde dock att det skapades mycket ytor mellan Högalids lagdelar och det blev mycket kontring på kontring kändes det som. Tyvärr så blev det inga mer mål framåt men det kändes bra, många gånger valde vi att kontrollera och hålla bollen inom laget istället för att chansspringa och springa slut på oss själva. Smart.

Allt som allt en fantastiskt mycket bättre insats ÄN under lördagen. Det brukar vara lättare att spela bra fotboll mot ”bättre” motstånd och det känns faktiskt som vi har något riktigt fint på gång.

Matchens lirare får Gugge för fint försvarsarbete samt att alltid vara ett hot framåt.
2 mål och ett mycket bra jobb över hela banan sammanfattar hans söndag ganska bra. Att han avgick med kramp beror bara på att han är dåligt tränad. Han har några kilo att kasta av sig den gamle räven.


Vi tackar Högalid för en mycket fin genomförd träningsmatch och vänlig stämning. Samt den eminente domaren som, trots att han endast höll sig på sidlinjen under hela matchen, inte stod för något fel över huvudtaget?
Han märktes inte och då brukar det vara en fantastiskt prestation?


Nu ser vi framemot en ny fin träningsvecka och en match mot Skarpnäck väntar på söndag 27/3.
Väl mött!


#ForzaJB
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Viktor Govenius 1 2 0 0 0 2
Sebastian Hernandez 1 1 1 0 0 2
Adrian Rex Berglind 1 0 2 0 0 2
Jonny Löf 1 1 0 0 0 1
Mattias Falchi 1 1 0 0 0 1
Kristian Lindroos 1 0 1 0 0 1
Markus Lindberg-Baptiste 1 0 1 0 0 1
Alex "Kina" Andersson 1 0 0 0 0 0
Edvin Solem 1 0 0 0 0 0
Leo Orellana 1 0 0 0 0 0
Mikael Bose 1 0 0 0 0 0
Sebastian Calinescu 1 0 0 0 0 0
Simon Lumare 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Oscar Gyllenberg 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng